Dag1

                                   2024

Dinsdag 6 augustus 2024.


De deelnemers kunnen, zoals alle drie de dagen, vertrekken vanaf de inschrijf locatie bij Eetcafé Van Hoek, Markt 12  in Asten.

Vandaag gaat de tocht in zuidelijke richting. De fietsers rijden eerst door het buitengebied van Someren, dat voornamelijk bestaat uit weilanden en akkers en waar ook het natuurgebied Het Keelven en de golfbaan De Swinkelsche ligt. Via Someren- Heide fietsen de deelnemers  naar de controleplaats Wouterbergen, gelegen tussen Someren-Eind en Someren-Heide.  De deelnemers kunnen hier terecht voor een natje en een droogje. Indien er livemuziek aanwezig is, zal dit zeker bijdrage tot het verhogen van de sfeer. Na de, hopelijk gezellige onderbreking, fietsen de deelnemers verder door het buitengebied van Someren.  De deelnemers aan zowel de 35 - 45 – 60 km. fietsen tot de controleplaats dezelfde route. Een stukje voorbij de controleplaats bevindt zich de eerste routesplitsing. De fietsers van de 35 km. gaan via Someren-Eind en Heusden terug naar Asten.

Na de eerste routesplitsing gaat de route van de 45 en 60 km. richting Nederweert en Ospel. Ze blijven in het buitengebied van deze dorpen. Hier is ook de tweede routesplitsing. De fietsers van de 45 km. fietsen via Ospeldijk door het natuurgebied De Groote Peel en over de Mussenbaan naar Heusden. Vanaf golfbaan Het Woold gaan de deelnemers van de 35 en 45 km. via dezelfde route terug naar Asten.

Na de tweede routesplitsing maakt de 60 km. nog een extra lus richting Nederweert-Eind. Via Stokershorst en een stuk langs de Noordervaart gaat het verder richting Meijel. Nu gaat het verder richting Asten. Op de Gruttoweg komt men nog langs een orthodox klooster. Het klooster is ondergebracht in een oude boerderij met kapel en heet Geboorte van de Moeder Gods. Het klooster is niet vrij toegankelijk. Via Heusden-Oost gaat het weer naar Asten.

Alle drie de dagen zijn er langs de route diverse horecagelegenheden, zodat u altijd de mogelijkheid heeft om een extra rust in te plannen met een lekker drankje of om een sanitaire stop te nemen. Op de routebeschrijving wordt aangegeven waar een horecabedrijf is.

De controleplaatsen sluiten elke dag om 16.00 uur en het inschrijfbureau om 18.00 uur.