Dag1

                                   2023

                                                                     Dinsdag 8 augustus 2023.


De deelnemers kunnen, zoals alle drie de dagen, vertrekken vanaf de inschrijflocatie bij EetcafĂ© Van Hoek, Markt 12  in Asten.

Vandaag gaat de tocht in zuidelijke richting. De fietsers rijden eerst door het buitengebied van Heusden, dat voornamelijk bestaat uit weilanden en akkers. Daarna gaat de route langs de rand van Nationaal Park De Groote Peel t.z.v. Heusden. Hier is de eerste routesplitsing. De deelnemers aan de 35 km. gaan via Someren-Eind naar de controleplaats Wouterbergen, gelegen tussen Someren-Eind en Someren-Heide. De deelnemers kunnen hier terecht voor een natje en een droogje. Indien er livemuziek aanwezig is, zal dit zeker bijdrage tot het verhogen van de sfeer. Na de, hopelijk gezellige onderbreking, fietsen de deelnemers verder door het westelijk buitengebied van Someren, met o.a. veel glastuinbouw. Het gaat nu verder naar Asten, waar men langs het museum Klok en Peel komt, reeds meermalen uitgeroepen tot het gezelligste uitje van Brabant.

Na de eerste routesplitsing gaat de route van de 45 en 60 km. een stukje door de Groote Peel. Dit gedeelte wordt ook wel de Mussenbaan genoemd. Het gaat weer verder richting Ospel, waar aan het Ommelpad de tweede routesplitsing is. De 45 km. gaat nu deels langs de Zuid-Willemsvaart via Someren-Eind naar de controleplaats Wouterbergen. Voor de fietsers van alle drie de afstanden is de route vanaf de rustplaats naar Asten hetzelfde.

Na de tweede routesplitsing maakt de 60 km. nog een extra lus naar Nederweert. Via de rand van het Weerterbos gaat het dan richting Maarheeze en verder via het natuurgebied De Pan en het bosgebied de Boksenberg naar de controleplaats wouterbergen. In deze tijd van het jaar is in De Pan de prachtig bloeiende paarse heide te bewonderen. Na de pauze gaat ook de 60 km. via dezelfde route terug naar Asten als de 45 e 60 km.

Alle drie de dagen zijn er langs de route diverse horecagelegenheden, zodat u altijd de mogelijkheid heeft om een extra rust in te plannen met een lekker drankje of om een sanitaire stop te nemen. Op de routebeschrijving wordt aangegeven waar een horecabedrijf is.

De controleplaatsen sluiten elke dag om 16.00 uur en het inschrijfbureau om 18.00 uur.