Dag3

                                     2024

Donderdag 8 augustus 2024


Vandaag fietsen de deelnemers door een gebied ten oosten en noorden van Asten richting Liessel, Griendtsveen, Zeilberg en Deurne. Men fietst hier stukken langs het natuurgebied De  Mariapeel. Het eerste deel fietsen alle deelnemers dezelfde route. Al snel vindt op den Brand de eerste routesplitsing plaats. De deelnemers aan de 35 km. fietsen bij de routesplitsing rechtdoor en gaan via De Hutten en ’t Zand naar Liessel. Vervolgens gaat het via het Leegveld richting Griendtsveen. Aan het Leegveld kan men duidelijk de vernatting van de Peel waarnemen, want zowel links als rechts van de weg is een groot ven ontstaan. Op het Leegveld is ook de tweede routesplitsing. De deelnemers aan de 35 km. gaan hier links en vervolgen hun tocht via Zeilberg naar Deurne. In het buitengebied van Deurne komt men  na ca. 23 km. bij de Controle Het Boerenhuis aan de Bruggenseweg. In een landelijke omgeving kan men genieten van een natje en een droogje. Na de controle vervolgt men de tocht langs de Green Valley Estate, een paardensportcentrum, en door het Zandbos. Via De Bikkels en Vlierden komt men op de Belgerenseweg, waar de 4e en  laatste routesplitsing is. De 35 km. gaat hier linksaf en fietst men via Ommel terug naar Asten. Na ca. 35 km. is dit dan weer het einde van de 46e Happen en Trappen fiets3daagse Asten.

De 45 en 60 km. maken na de eerste routesplitsing een lus door en om de Dennendijkse bossen. Op ’t Zand komen de drie routes weer bij elkaar en gaat men gezamenlijk verder via Liessel naar het Leegveld, waar de tweede routesplitsing is. De deelnemers aan de 45 en 60 km. gaan rechtdoor en aan het einde van het Leegveld is de derde routesplitsing. De 45 km. gaat hier rechtdoor en via het buitengebied van Zeilberg en Deurne fietst men naar de controle bij het Boerenhuis aan de Bruggenseweg, waar men er 29 km. op heeft zitten. Een natje en een droogje zal dan heel welkom zijn.

Na de controle vervolgen alle fietsers dezelfde route tot in Vlierden. Na de 4e route splitsing op de Belgerenseweg gaat de 45 en 60 km. rechtdoor en wordt er een extra lus gemaakt om Oostappen. Via Ommel gaat het dan door naar Asten, waar er na 45 km. een einde is gekomen aan de 46e Astense Fiets 3daagse. 

De deelnemers aan de 60 km. maken na de 3e routesplitsing nog een extra lus. Men fietst via Griendtsveen naar Ysselsteyn. Aan de Timmermansweg komt men nog langs de enige Duitse militaire begraafplaats in Nederland en tevens de grootste oorlogsbegraafplaats van Nederland met ruim 32000 graven. De begraafplaats is dagelijks geopend. Via Ysselsteyn gaat het verder naar de controle in Deurne, die na 41 km. bereikt is. Vanaf de controle is de route van de 60 km. gelijk aan die van de 45 km. De deelnemers aan de 60 km. fietsen vandaag slechts 58 km.

Hopelijk heeft men drie dagen mogen genieten van mooi weer, aansprekende routes en een gezellige driedaagse. De organisatie heeft er in ieder geval alles aan gedaan om van de 46e Happen en Trappen Fiets3daagse Asten een succes te maken. We zien jullie volgend jaar graag terug.