Dag3

                                     2023

                                                                               Donderdag 10 augustus 2023


Vandaag fietsen de deelnemers door een gebied ten noorden van Asten richting Helmond, Bakel en Deurne. Het eerste deel fietsen alle deelnemers dezelfde route. Het gaat via de Diesdonk richting de Zuid-Willemsvaart. Langs dit kanaal fietst men naar Brouwhuis en de Rijpelberg, een oostelijk stadsdeel van Helmond. Op de Rijpelbergseweg is, na ca. 14 km, de eerste routesplitsing.

De deelnemers aan de 35 km. fietsen rechtdoor in oostelijke richting. Bij de Rijpelaal is de mogelijkheid om een pauze in te lassen en misschien een heerlijk broodje paling te proeven. Daarna gaat het via het dal van de Bakelse Aa verder richting Bakel en via Hilakker en Kuundert komt men na ca. 20 km. bij de Controle Het Boerenhuis aan de Bruggenseweg.. In een landelijke omgeving kan men genieten van een natje en een droogje. Na de controle gaat men via Deurne, een deel van de oorspronkelijke Aa-route en Ommel weer terug naar Van Hoek in Asten. Na ca. 35 km. is dit dan weer het einde van de 45e BAA fiets3daagse Asten. Hopelijk heeft men drie dagen mogen genieten van mooi weer, aansprekende routes en een gezellige driedaagse.

De 45 en 60 km. gaan via het Bakelse Bos naar Dierdonk en dan verder richting Aarle-Rixtel,waar men bij de Brabantse Kluis het meest noordelijke punt van de route heeft bereikt. Na een mogelijke pauze bij de Brabantse Kluis gaat het weer verder in zuidelijke richting vis De Biezen en Grotel. Hier is de 2e routesplitsing.

De route van de 45 km. voert door het Grotelse Bos richting Bakel. Bij het Ravensgat sluit de 45 km. weer aan bij de 35 km. en zijn beide routes tot in Asten gelijk aan elkaar. De deelnemers aan de 45 km. bereiken na 32,5 km de Controle bij Het Boerenhuis, in het buitengebied van Deurne.

De deelnemers aan de 60 km. maken na de 2e routesplitsing nog een extra lus. Via Milschot gaat het naar De Mortel, gelegen tussen Bakel en Gemert. Daarna gaat het door het gebied De Stippelberg en langs de Bakelse Plassen naar Milheeze. Door Bakel gaat het dan naar de Controle Het Boerenhuis. Hier komt men na ca. 43 km. aan. Na de controle fietsen alle deelnemers aanvankelijk dezelfde route. Op de Molenhuisweg is nog een 3e routesplitsing. De 60 km. maakt via de Liesselse bossen nog een extra lusje richting Liessel, alvorens terug te keren naar het inschrijfbureau bij Eetcafé Van Hoek in Asten.